Μαστολογικό Ιατρείο

Ενημερώσου – Διάγνωσε – Πολέμησε – Θεράπευσε

Ποιοι Είμαστε

Εγώ και οι συνεργάτες μου είμαστε μια ιατρική ομάδα, που έχουμε εξειδικευτεί, στην πρόληψη, στη διάγνωση και στη χειρουργική θεραπεία του καρκίνου του μαστού, αλλά και όλων των παθήσεων του μαστού. Στόχος μας είναι, θα το πω κι ας φανεί υπερβολικό, η ίαση κάθε γυναίκας που έχει προσβληθεί από καρκίνο στο μαστό. Γι’ αυτό το λόγο πρωταρχικό μας μέλημα είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του πληθυσμού και στη συνέχεια η διενέργεια τακτικού προληπτικού ελέγχου των μαστών με σκοπό την έγκαιρη και σε αρχικό στάδιο διάγνωση του καρκίνου του μαστού και η παροχή της βέλτιστης θεραπείας.

Αξιολογούμε πολύ καλά όλους τους ασθενείς μας, ξεκινώντας με ένα λεπτομερέστατο ιστορικό, στη συνέχεια ακολουθεί μια πλήρης εξέταση των μαστών και αξιοποιούμε τις πιο προηγμένες ιατρικές εξετάσεις(μαστογραφία με τομοσύνθεση, υπερηχογράφημα υψηλής ευκρίνειας) αλλά και τις ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές βιοψίας, όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο, εδώ πρέπει να επισημάνω ότι όλοι οι συνεργάτες μου είναι γιατροί με υψηλή εξειδίκευση στις παθήσεις του μαστού, αφού είναι γνωστό ότι η πρόγνωση και το προσδόκιμο επιβίωσης μιας γυναίκας με καρκίνο στο μαστό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την κατάρτιση και τις δεξιότητες του γιατρού στον οποίο απευθύνεται. Όταν χρειάζεται, στη συνέχεια, παρέχουμε εξατομικευμένη διαχείριση και θεραπεία, σύμφωνα με τις ελληνικές αλλά και διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες τόσο της Ε.Ε.Μ.(Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας) όσο και της SIS(Senologic International Society) για την φροντίδα του μαστού, αφού είμαι τακτικό μέλος τόσο της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας καθώς και της Παγκόσμιας Εταιρείας Μαστολογίας.

Ευτυχώς οι περισσότερες ασθενείς που προσέρχονται έχουν καλοήθεις παθήσεις, όπως είναι άλλωστε αναμενόμενο. Σε εκείνες όμως που διαγιγνώσκουμε κακοήθεια ή έρχονται σε εμάς με τη διάγνωση καρκίνου του μαστού, προσφέρουμε ανώτερη(state of the art) χειρουργική φροντίδα, σε ένα ευχάριστο και άνετο περιβάλλον, είτε πρόκειται για ασθενείς σε αρχικό στάδιο είτε σε προχωρημένο.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι είμαστε πάντα σε στενή συνεργασία με τον οικογενειακό σας γιατρό.

ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ

 • Προληπτικό τακτικό έλεγχο μαστών

 • Εκπαίδευση των γυναικών για αυτοεξέταση και ενημέρωση για την υγεία αλλά και για τις παθήσεις των μαστών.

 • Έλεγχο γυναικών υψηλού κινδύνου

 • Αξιολόγηση των παραγόντων κινδύνου για καρκίνο του μαστού και συμβουλευτική

 • Αξιολόγηση διαγνωστικών εξετάσεων(μαστογραφία-υπερηχογράφημα-C/T-MRI)

 • Ελάχιστα επεμβατική βιοψία μαστού

 • Ολοκληρωμένη αξιολόγηση του καρκίνου του μαστού και θεραπεία

 • Αξιολόγηση και θεραπεία καλοήθων παθήσεων

ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ

Είμαστε υπερήφανοι για τις υπηρεσίες υψηλού επιπέδου που σας προσφέρουμε, τόσο  στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σας όσο και στη διαγνωστική προσέγγιση του προβλήματος σας, αλλά βέβαια και στην διαδικασία της θεραπείας σας.

Οι επεμβάσεις που διενεργούμε είναι αυτές που συναποφασίζουμε μαζί σας, αφού σας ενημερώσουμε για τις επιλογές που έχετε, είναι πλέον γνωστό ότι κάθε γυναίκα έχει δικαίωμα να συναποφασίζει με το γιατρό της για το είδος της επέμβασης στην οποία πρόκειται να υποβληθεί(δεν ισχύει πια το ‘’θα πράξουμε ανάλογα με το τι θα βρούμε μέσα στο χειρουργείο’’).

Πρόκειται για επεμβάσεις που γίνονται σε κάθε μέρος του πλανήτη, σε κάθε προηγμένο κέντρο μαστού παγκοσμίως, αφού στόχος μας είναι η ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος σας, αλλά και το άριστο αισθητικό αποτέλεσμα και αυτός είναι ο λόγος της συνεργασίας μας με πλαστικό χειρουργό. Οι ιστολογικές εξετάσεις(βιοψίες) γίνονται από εξειδικευμένους στο μαστό παθολογοανατόμους, κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό στην επιλογή της συμπληρωματικής θεραπείας, που πρέπει να γίνει όταν αυτό απαιτείται. Η συμπληρωματική θεραπεία γίνεται και αυτή, όταν χρειάζεται, από τους πλέον εξειδικευμένους γιατρούς, συνεργάτες μας.

Η πρόοδος στην αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού και η εξατομίκευση της θεραπείας, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην εξέλιξη της τεχνολογίας. Η ακριβής προσέγγιση γίνεται με εξετάσεις πολύ υψηλής τεχνολογίας τόσο παθολογοανατομικές(ανοσοιστοχημεία, μοριακές), γονιδιακές, ανοσολογικές κ.ά. οι οποίες δεν μπορούν να γίνουν στο οποιοδήποτε εργαστήριο.

Ξέρουμε πολύ καλά ότι γυναίκες ίδιας ηλικίας, με ίδιο τύπο καρκίνο μαστού, στο ίδιο στάδιο νόσου μπορούν να επωφεληθούν από διαφορετική θεραπεία η κάθε μία(εξατομίκευση), αυτό όμως είναι κάτι που δεν μπορεί να επιτευχθεί παντού, απαιτεί αρκετά εξειδικευμένη προσέγγιση και πολύ εξειδικευμένους γιατρούς.

Όλες εσείς που έχετε καρκίνο στο μαστό έχετε την ευκαιρία να πάρετε την φροντίδα που σας αξίζει και χρειάζεστε, η οποία είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας των ειδικών για τις παθήσεις μαστού. Τόσο εγώ όσο και όλοι οι συνεργάτες μου είμαστε πιστοποιημένοι χειρουργοί και ιατροί για τις παθήσεις του μαστού.

Χειρουργικές Υπηρεσίες

 •  Επεμβάσεις διατήρησης του μαστού (ογκεκτομή, Wide βιοψία εκτομής)
 • Χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης του μαστού (μαστεκτομή)
 • Χειρουργική επέμβαση ριζική τροποποιημένη μαστεκτομή: με λεμφαδένα ‘’φρουρό’’, ή λεμφαδενικό καθαρισμό, όταν χρειάζεται
 • Ογκοπλαστική  Μαστού – Άμεση ή σε δεύτερο χρόνο ανάπλαση π.χ.. Εμφύτευμα, Αυτόλογο μόσχευμα
 • Μαστεκτομή με διατήρηση δέρματος-θηλής
 • Υποδόρια μαστεκτομή για γυναικομαστία
 • Τοποθέτηση port για έγχυση χημειοθεραπείας.
 • Ελάχιστα επεμβατικές διαδικασίες διάγνωσης του καρκίνου του μαστού(βιοψία)  καθοδηγούμενες με υπερήχους ή  στερεοτακτική βιοψία.

Τα νέα για τον καρκίνο του μαστού είναι καλά, δεν χρειάζεται να φοβάστε και να είσαστε σίγουρες ότι ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί, τώρα πια!!!

Γι’ αυτό μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί στους μαστούς σας και θα είμαστε χαρούμενοι να σας βοηθήσουμε!

 • Τακτική εξέταση μαστού Υγεία
 • Εκπαίδευση των ασθενών σχετικά με την υγεία του μαστού και του μαστού Διαταραχές
 • Έλεγχος Υψηλού Κινδύνου
 • Καρκίνος του μαστού Αξιολόγησης Κινδύνων και Συμβουλευτική
 • Διαγνωστικές Δοκιμές συμπεριλαμβανομένων συμπεριλαμβανομένων Στο υπερηχογράφημα γραφείο
 • Αξιολόγηση των Έξω Μαστογραφία, Υπερηχογράφημα και MRI
 • Ελάχιστα Επεμβατική Image Guided Βιοψία Μαστού
 • Ολοκληρωμένη τον Καρκίνο του Μαστού Αξιολόγηση και Χειρουργική Θεραπεία
 • Μείωση του μαστού Διαβούλευση
 • Αξιολογεί και τη θεραπεία μιας ποικιλίας των συμπεριλαμβανομένων, αλλά δεν περιορίζονται σε, ινοκυστική στήθη, πόνος στο στήθος, έκκριση από τη θηλή, εξογκώματα του μαστού, τις συνθήκες υψηλού κινδύνου, συμπεριλαμβανομένων ατυπία, ο καρκίνος του μαστού, ο καρκίνος του μαστού παρακολούθηση, λοιμώξεις του μαστού, μη φυσιολογική μαστογραφίες και τα υπερηχογραφήματα, και μη φυσιολογική αποτελέσματα βιοψίας.