Κέντρο Μαστού

Γιατί να επιλέξετε το Κέντρο Μαστού στο Πρότυπο Χειρουργικό Κέντρο Πειραιά;

Ο μαστολόγος χειρουργός Σταύρος Τσιριγωτάκης με τους συνεργάτες του, είναι εξειδικευμένοι και πιστοποιημένοι στις παθήσεις μαστού, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, η πιστοποίηση του Σταύρου Τσιριγωτάκη, προέρχεται μέσω της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας από την Senologic International Society (SIS). Αφού παρακολούθησε τα μαθήματα στη σχολή μαστολογίας, πέρασε τις προβλεπόμενες εξετάσεις και πιστοποιήθηκε από την Παγκόσμια Εταιρεία Μαστολογίας (SIS). Η αξία της εξειδίκευσης ενός χειρουργού στη μαστολογία, είναι ακρογωνιαίος λίθος στην επιτυχή έκβαση των ασθενών με καρκίνο στο μαστό. Αυτός είναι και ο λόγος άλλωστε, που η πρόγνωση των γυναικών με καρκίνο μαστού είναι διαφορετική από χώρα σε χώρα, αλλά και από πόλη σε πόλη και εξαρτάται άμεσα από το που έχει απευθυνθεί μια γυναίκα, επίσης είναι διαφορετική από το ένα νοσοκομείο στα άλλο ακόμα και αν αυτά τα νοσοκομεία βρίσκονται στην ίδια πόλη.

Η ομάδα του Σταύρου Τσιριγωτάκη αποτελείται από γιατρούς εξειδικευμένους και πιστοποιημένους στον καρκίνο του μαστού. Στο Πρότυπο Χειρουργικό Κέντρο Πειραιά, αντιμετωπίζονται επίσης ασθενείς με μη-καρκινικές καταστάσεις του μαστού καθώς επίσης εκείνοι που βρίσκονται σε υψηλό κίνδυνο για να εμφανίσουν τον καρκίνο του μαστού. Μια επίσης σημαντική υπηρεσία του Κέντρου είναι ο τακτικός έλεγχος των υγιών γυναικών, σε αυτές γίνεται ευαισθητοποίηση, ενημέρωση υψηλού επιπέδου για τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου στο μαστό, για το τι πρέπει να προσέχουν και για το πώς μπορούν να μειώσουν τις πιθανότητες εμφάνισης του καρκίνου στο μαστό. Αυτή η μεγάλη ποικιλία της φροντίδας του μαστού δίνει στο Κέντρο μας για το Μαστό ένα επίπεδο εμπειρίας που είναι πραγματικά υψηλό και συμβάλει σημαντικά στη διατήρηση της υγείας των γυναικών και είναι αξεπέραστο τουλάχιστον στην ευρύτερη περιοχή μας.

Οι Υπηρεσίες της Υγείας των μαστών σας, στο Πρότυπο Χειρουργικό Κέντρο Πειραιά γίνεται από μια πολύ εξειδικευμένη ομάδα που ασχολείται με εσάς, μέσω της διενέργειας πλήρους ελέγχου με υψηλής ευαισθησίας, εξειδίκευσης και ακρίβειας διαγνωστικές εξετάσεις καθώς επίσης και με την προηγμένη θεραπεία για τον καρκίνο του μαστού αλλά και τη φροντίδας του μαστού που όλες οι γυναίκες πρέπει να έχουν, ανεξάρτητα με το αν είναι ασθενείς ή υγιείς.

Μια προσωπική προσέγγιση

Ο μαστολόγος Σταύρος Τσιριγωτάκης χρησιμοποιεί μια διεπιστημονική προσέγγιση τόσο για την αντιμετώπιση συνηθισμένων περιστατικών όσο και για την αντιμετώπιση πολύπλοκων και δύσκολων περιπτώσεων καρκίνου του μαστού. Η ομάδα του αποτελείται από τον ίδιον, από την χειρουργό μαστού κα Λεμονή, η οποία είναι επίσης πιστοποιημένη στο μαστό, από έμπειρο πλαστικό χειρουργό, γυναικολόγο, ογκολόγο, ακτινοθεραπευτή, ακτινολόγο και γενετικούς συμβούλους οι οποίοι εστιάζουν τις προσπάθειές τους για τον σχεδιασμό εξατομικευμένων προγραμμάτων θεραπείας που θα βελτιώσει τα αποτελέσματα για κάθε ασθενή. 

Δουλεύουμε όλοι μαζί για να έχετε εσείς τη θεραπεία, τη φροντίδα και τις συνθήκες που χρειάζεστε και με αυτό τον τρόπο σας εξασφαλίζουμε την καλύτερη αντιμετώπιση ώστε να έχετε την καλύτερη πρόγνωση και την καλή υγεία που χρειάζεστε.

Για ερωτήσεις σχετικά με τις υπηρεσίες μας για τους μαστούς σας, παρακαλώ καλέστε 210-4619735.

Εξέταση προληπτική ή για έγκαιρη διάγνωση

Στο Πρότυπο Κέντρο Χειρουργικής Πειραιά, ο μαστολόγος Σταύρος Τσιριγωτάκης προσφέρει ένα εξειδικευμένο και ευρύ φάσμα επιλογών ελέγχου. 

Διάγνωση

Χρησιμοποιώντας ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές, συχνά μπορεί να διαγνώσει τον καρκίνο του μαστού σε πολύ πρώιμο στάδιο, χωρίς την διενέργεια χειρουργικής επέμβασης βιοψίας για τον καθοριμό της διάγνωσης. 

FNA-κυτταρολογική εξέταση με παρακέντηση

Core biopsy-βιοψία μέσω παρακέντησης με κόπτουσα βελόνα

BLES(breast lesions excision system)-λήψη τμήματος βλάβης ή ολόκληρης βλάβης, διαστάσεων μέχρι 2 εκατοστών, με στερεοτακτικό σύστημα λήψης του υλικού για εξέταση, χωρίς τη διενέργεια χειρουργείου.

Θεραπεία

Με την πρόσβασή μας σε καινοτόμες επιλογές θεραπείας και τις κατάλληλες κλινικές εξετάσεις, μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις πιο ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές για να διαχειριστούμε τον καρκίνο σας. Σε ορισμένες βέβαια περιπτώσεις δεν μπορούμε να αποφύγουμε την μαστεκτομή. Αλλά ακόμη και σε αυτές τις περιπτώσεις, η ομάδα μας με τον πλαστικό χειρουργό, μπορεί να σας προσφέρει όταν ενδείκνυται, ακόμα και άμεση αποκατάσταση.

Ο Σταύρος Τσιριγωτάκης μαζί με τους συνεργάτες του, ογκολόγο, ακτινοθεραπευτή, ανοσολόγο, θα σχεδιάσουν με κάθε λεπτομέρεια την συμπληρωματική θεραπεία που πιθανόν να χρειαστείτε για την βελτιστοποίηση του αποτελέσματος της θεραπείας σας.

Υποστήριξη-Ψυχολογική στήριξη

Προσφέρουμε μια σειρά από υπηρεσίες και προγράμματα, αλλά και από προϊόντα, που έχουν σχεδιαστεί για να σας βοηθήσουν και να σας προσφέρουν την καθοδήγηση και την υποστήριξη που χρειάζεστε καθ’ όλη τη θεραπεία και την ανάρρωσή σας. 

"Βοηθώντας τις γυναίκες τώρα"

Το ‘’ΒΟΗΘΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΩΡΑ’’ είναι ένα πρόγραμμα-στόχος του Πρότυπου Χειρουργικού Κέντρου Πειραιά, που σκοπό έχει να βοηθήσει τις γυναίκες που έχουν ή είχαν καρκίνο στο μαστό, να τον αντιμετωπίσουν με επιτυχία και να τους εμφυσήσει την ελπίδα ότι ‘’ο καρκίνος του μαστού δεν είναι ανίκητος’’. Παράλληλα, σκοπό έχει να σας ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει  σε  θέματα για τον καρκίνο του μαστού το γυναικείο πληθυσμό και όχι μόνο, αφού και οι άνδρες υπάρχει πιθανότητα, αλλά σπάνια, να εμφανίσουν καρκίνο στο μαστό. Να γνωρίζετε ότι σε αυτό τον αγώνα δεν είσαστε μόνες σας, εμείς θα είμαστε δίπλα σας όποτε χρειαστεί, θέλουμε να είσαστε ενημερωμένες, αισιόδοξες, να διώξουμε τον φόβο σας και να μην έχετε λάθος πληροφόρηση.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τις πιθανότητες εμφάνισης αυτής της νόσου. Μην έχετε μοιρολατρική στάση, δεν ισχύει το «αν είναι να μου συμβεί θα συμβεί», βελτιώστε τον τρόπο ζωής σας και κάντε πράγματα για την προστασία της υγεία σας.

Για την υλοποίηση του προγράμματος – στόχου, συνεργάζομαι στενά με την Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας, αφού είμαι τακτικό μέλος της, πρόεδρος της οποίας είναι η κα Λυδία Ιωαννίδου Μουζάκα η οποία είναι από τους πρωτοπόρους γιατρούς στην αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Η  Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας , συχνά οργανώνει διημερίδες σε Αθήνα και επαρχία, όπου ενημερώνουμε τον γυναικείο πληθυσμό και εξετάζουμε δωρεάν γυναίκες. Επίσης η ΕΕΜ έχει συστήσει το κέντρο Έλλη Λαμπέτη, όπου εκεί βρίσκουν ψυχολογική υποστήριξη, πάλι δωρεάν, οι γυναίκες με καρκίνο μαστού, αλλά και τα μέλη των οικογενειών αυτών.

Επικοινωνήστε μαζί μας για την επίσκεψης σας

Τηλ: 210-4619735 6986989220

Μαστολογικό Ιατρείο